Annons
Nyheter

Två skottlossningar mot lägenheter i Malmö

Två bostäder i södra Malmö ska ha beskjutits under natten till fredagen. Polisen utreder mordförsök i båda fallen.
Malmö • Publicerad 19 januari 2018
Polisens kriminaltekniker undersöker tidigt på fredagsmorgonen platsen för skjutningen vid Hermodsdal.
Polisens kriminaltekniker undersöker tidigt på fredagsmorgonen platsen för skjutningen vid Hermodsdal.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades om en händelse vid Lindeborg klockan 00.46. Ett flertal hylsor ska ha hittats på platsen efter skjutningen och det är hål i ett fönster på adressen, uppger polisen.

Ingen person ska ha skadats fysiskt där. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord alternativt försök till dråp.

Annons

Bara cirka en halvtimme senare skickades polis till en adress vid Hermodsdal där det också ska ha skjutits mot en lägenhet. Där ska en person ha skadats lindrigt, enligt polisen.

– Vi har haft ambulans på plats och en person har förts till sjukhus, säger Ola Nilsson, tjänstgörande teamledare vid SOS Alarm, till Kvällsposten.

Även den senare händelsen rubriceras som försök till mord alternativt försök till dråp. Teknisk undersökning samt sökande görs på brottsplatserna.

Polisen har ingen misstänkt i något av fallen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons