Annons
Nyheter

Skottlossning mot nattklubb i Malmö

Strax efter klockan 05 på lördagsmorgonen avlossades flera skott mot nattklubben Etage i centrala Malmö.
Malmö • Publicerad 18 augusti 2018
Polisens kriminaltekniker tar hand om en tomhylsa utanför en restaurang/nattklubb på Stortorget på lördagsmorgonen.
Polisens kriminaltekniker tar hand om en tomhylsa utanför en restaurang/nattklubb på Stortorget på lördagsmorgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det var i samband med att man skulle stänga, det är oklart om någon befann sig inne på stället men flera personer fanns vid platsen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisregion Syd.

Ingen ska ha skadats i skottlossningen och polisen kan inte i nuläget säga om det fanns någon hotbild mot stället.

Annons

– Skotten har tagit i fasaden, men sen är det svårt just nu att veta om skotten riktades mot någon eller några specifika personer, säger Hild.

Klubben arrangerade enligt Aftonbladet en efterfest efter Steve Angello-spelningen som avslutade Malmöfestivalen.

Polisens kriminaltekniker undersöker ett skotthål i en ruta på en nattklubb på Stortorget på lördagsmorgonen.
Polisens kriminaltekniker undersöker ett skotthål i en ruta på en nattklubb på Stortorget på lördagsmorgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

Platsen är avspärrad och polisen arbetar nu med att samla in vittnesuppgifter samt gå igenom bilder från övervakningskameror i området. Tekniker finns också på plats för att genomföra en undersökning och man har tagit hjälp av en vapenhund för att säkra spår.

Det finns i nuläget ingen gripen för händelsen och polisen vill inte gå ut med några detaljer om misstänkta gärningspersoner.

– Vi vill inte gå ut med mer uppgifter i nuläget för att värja vittnesuppgifter. Vi fokuserar just nu på att sammanställa alla uppgifter som kommer in, säger Kim Hild.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons