Två män anhållna misstänkta för mordförsök efter skottlossning

Tomelilla Artikeln publicerades
Polisen har spärrat av ett område vid platsen där den skadade mannen hittades.
Foto: Ulrika Wangel
Polisen har spärrat av ett område vid platsen där den skadade mannen hittades.

Två män anhölls vid 23-tiden på fredagskvällen misstänkta för mordförsök på en man i 30-årsåldern i Tomelilla. Han hade tidigare på kvällen förts till sjukhus efter en skottlossning i en lägenhet.

Det var vid 18-tiden som ett stort polispådrag väckte uppmärksamhet i och omkring Tomelilla. En del av Tomegatan i centrala Tomelilla hade spärrats av.

En helikopter surrade i luften och hundpatrull och insatsstyrka var på plats vid det avspärrade området, något som också väckte uppmärksamhet och diskussioner i lokala Facebookgrupper, medan nyfikna Tomelillabor stannade till vid gatorna i närheten och undrade vad som hänt.

Efter någon timme hördes inte helikopterbullret längre – men polis var fortsatt på plats vid den aktuella delen av gatan.

En man fördes till sjukhuset i Ystad av ambulans. Han hade anträffats skadad i en lägenhet. Skadeläget är oklart, men mannen, som enligt uppgifter från Region Skånes presstjänst är i 30-årsåldern, var vid medvetande.

– Personen är förd med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge, men han var vaken och talbar, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen i region Syd.

En stor polisinsats har satts in med helikopter, hundpatrull och spaningspolis. Polisen knackar också dörr i området för att se om någon har sett eller hört något.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. Två män anhölls efter beslut av åklagare strax före klockan 23 misstänkta för brottet. Männen är födda 1997 och 2001.