Annons

Sloveniens spionorgan jobbannonserar

Slovenien • Publicerad 21 maj 2019
Sloveniens statliga underrättelsemyndighet Sova letar efter nya adepter och annonserar därför för första gången öppet i landets tidningar efter hugade rekryter. Arkivbild.
Sloveniens statliga underrättelsemyndighet Sova letar efter nya adepter och annonserar därför för första gången öppet i landets tidningar efter hugade rekryter. Arkivbild.Foto: Thomas Winje Øijord/NTB Scanpix/TT

Sloveniens statliga underrättelsemyndighet Sova letar efter nya adepter och annonserar därför för första gången öppet i landets tidningar efter hugade rekryter.

"Vi söker de som är intresserade av underrättelse- och säkerhetsområdet, motiverade av utmaningar och beredda att anpassa sig till byråns specifika arbetsfält", skriver Slovenska underrättelse- och säkerhetsbyråns (Sova) i annonsen.

Annons

Sova lockar med varierade arbetsuppgifter – som hemlig underrättelseinhämtning, underrättelseutbyte med utländska kollegor samt att förbereda analyser och prognoser.

Mångåriga budgetneddragningar och i viss mån skandaler har tärt på Sovas rykte och popularitet som arbetsplats.

"Medan vi har haft väldigt lite ny rekrytering under de senaste åren gör den snabba teknikutvecklingen samt utvecklingen av säkerhetshot och risker att det krävs att byrån stärker och förnyar med ny och yngre personal", skriver Sova i ett uttalande till AFP.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons