Annons
Nyheter

Hårda vindbyarna håller i sig under dagen – varmare i morgon

Med höstdagjämningen på söndagen kom också höstluften till de södra delarna av landet. I veckan har temperaturerna legat på dryga 10 grader och nu gör även blåsten sitt för höstkänslan.
Sydöstra Skåne • Publicerad 26 september 2018
Foto: Arne Dedert

Höstkänslan är här – även om den meteorologiska hösten verkar dröja lite till. De senaste två dagarna har det varit hösttemperaturer (dygnsmedeltemperatur under 10 grader) i större delen av Skåne.

– Nu börjar vi verkligen få höst rent vädermässigt, säger Charlotta Eriksson som är meteorolog på SMHI.

Annons

– Det är absolut hösttemperaturer, men för att få meteorologisk höst krävs det att dygnsmedeltemperaturen är under 10 grader fem dygn i sträck.

Samtidigt som onsdagen bjuder på något varmare temperaturer, 14-15 grader, så har vindarna tilltagit. Vindstyrkan väntas ligga på 14 meter per sekund ända in på eftermiddagen, med vindbyar på uppåt 22 meter per sekund.

Under kvällen blir det något lugnare för att minska ytterligare till torsdagsdygnet. Då finns det också chans till något mer sol och temperaturer på 17-18 grader under eftermiddagen och tidiga kvällen.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons