Annons
Nyheter

Flera olyckor efter intensivt snöväder

Obs! Detta är en artikel från tidningen Östra Småland/Nyheternas arkiv.
SMHI varnar för kraftigt snöfall i stora delar av södra Sverige, som kan leda till besvärligt väglag.
Flera olyckor har inträffat i halkan och polisen manar alla trafikanter att ta det lugnt och hålla avstånd
Väder • Publicerad 12 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

– Det har varit en hel del olyckor under natten och flera under morgonen, både i Jönköpings och Östergötlands län. I Linköping snöar det fortfarande och det är väldigt halt, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen.

Det rör sig om både avåkningar och krockar, men än så länge utan några allvarliga personskador. I Mjölby har en lastbil kört in i flera personbilar, som stannat för att titta till en förare i en bil som kört i diket.

Annons

– Lyckligtvis verkar ingen vara allvarligt skadad, säger Björn Öberg.

SMHI har utfärdat en rad klass 1-varningar för snöfall, med upp till 10 centimeter snö under förmiddagen.

– Det är ett kraftigt snöfallsområde som rör sig österut under morgonen, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

Varningarna är utfärdade för Uppsala län, Stockholms län (utom Roslagskusten), Sörmlands län, Östergötlands län, Kronobergs län, Kalmar län (utom Öland), Skåne län (utom Österlen), Jönköpings län och i Sjuhäradsbygden/Göta älv i Västergötlands län.

– När snöfallet drar bort förs det ner kallare luft, och det har även varit inslag av regn och kan bli risk för ishalka från sent på eftermiddagen, säger Staerk.

Polisens råd till alla trafikanter är tydligt:

– Ta det försiktigt, håll avstånd och anpassa farten efter väglaget. Bara för att det är 70 måste man inte köra i 70, säger Björn Öberg.

KB/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons