Annons

Spindelmannen hänger kvar i USA-toppen

Film • Publicerad 14 juli 2019
MJ (Zendaya) och Spindelmannen (Tom Holland) behåller greppet om varandra och den amerikanska biotoppen. Pressbild.
MJ (Zendaya) och Spindelmannen (Tom Holland) behåller greppet om varandra och den amerikanska biotoppen. Pressbild.Foto: JoJo Whilden/Sony/AP/TT

Stan Lees nätsvingande superhjälte vägrar ge sig och håller ett fast grepp om den amerikanska biotoppen för andra helgen i rad. "Spider-man: Far from home" drog in 45 miljoner dollar i USA under helgen, 25 miljoner mer än tvåan "Toy story 4", enligt .

Regissören Jon Watts spindelaction har dessutom dragit in motsvarande 572 miljoner dollar på den internationella marknaden, det bästa resultatet någonsin för en "Spider-man"-film. Totalt har den dragit in 847 miljoner dollar till Sony.

Annons

Riktigt lika bra gick det inte för Alexandre Ajas alligatoräventyr "Crawl" som sålde biobiljetter för 12 miljoner dollar under premiärhelgen i USA och hamnade på tredje plats.

På fjärde plats kom Michael Dowses actionkomedi "Stuber" med Kumail Nanjiani och Dave Bautista i huvudrollerna. Filmen, som är Disneys första barnförbjudna rulle sedan 2013, drog in åtta miljoner.

"Crawl" hade svensk biopremiär den 12 juli medan den som vill se "Stuber" får vänta till den 27 september.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons