Annons

President utser sin bror till premiärminister

Sri Lanka • Publicerad 20 november 2019
Gotabaya Rajapaksa, som vann presidentvalet, framför en affisch med porträtt på honom och hans bror Mahinda Rajapaksa. Arkivbild.
Gotabaya Rajapaksa, som vann presidentvalet, framför en affisch med porträtt på honom och hans bror Mahinda Rajapaksa. Arkivbild.Foto: Eranga Jayawardena/AP/TT
Sri Lankas avgående premiärminister Ranil Wickremesinghe. Arkivbild.
Sri Lankas avgående premiärminister Ranil Wickremesinghe. Arkivbild.Foto: Eranga Jayawardena/AP/TT

Sri Lankas premiärminister Ranil Wickremesinghe har formellt meddelat sin avgång, och upplöser regeringen. Det sker efter det att hans parti UNP:s kandidat förlorat presidentvalet nyligen.

Den före detta försvarsministern Gotabaya Rajapaksa vann presidentvalet. Han kommer att utse sin bror Mahinda Rajapaksa – tidigare president – till premiärminister, meddelar en talesperson.

Sri Lanka har en befolkning på 21,7 miljoner, enligt senaste folkräkningen. En majoritet är buddhister, och bland dessa har Rajapaksa stort stöd. Han lovade under valrörelsen hårda tag mot religiös extremism.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons