Annons

Stillsamt på USA-börserna

Börs • Publicerad 24 december 2019
Stillsamt på Wall Street under tisdagen. Arkivbild.
Stillsamt på Wall Street under tisdagen. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Det blev inget ”Santa Claus Rally” i tisdagshandeln på Wall Street. Uttrycket syftar på att USA-börserna har en tendens att gå extra starkt under årets sista handelsdagar, men så blev inte fallet på tisdagen.

Dan före dan – i USA där man firar på juldagen – stänger börserna tidigare och när handelsdagen var över landade S&P 500 strax under nollan medan Dow Jones industriindex backade 0,1 procent och Nasdaqs kompositindex steg 0,1 procent.

Annons

Beskedet att taxitjänsten Ubers tidigare vd och grundare Travis Kalanick även lämnar styrelsen vid årsskiftet fick aktien att stiga marginellt med 0,4 procent. Kalanick fick sparken från vd-posten redan 2018, på grund av krav från flera tunga investerare efter uppgifter kring bolaget om osund företagskultur, sexuella trakasserier och diskriminering.

Dagen efter att flygplansjätten Boeing meddelat att man sparkar vd:n Dennis Muilenburg backade aktien 1,4 procent, delvis på grund av uppgifter om att det finns nya och "besvärande" dokument om flygplansmodellerna 737 Max.

På onsdagen, juldagen, håller USA-börserna stängt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons