Annons

Stor insats vid brand i brödfabrik

Brand • Publicerad 21 november 2019
Det började brinna i Pågens fabrik i Frölunda i Göteborg på torsdagskvällen. Branden var under kontroll vid 22.30-tiden enligt Räddningstjänsten. Arkivbild.
Det började brinna i Pågens fabrik i Frölunda i Göteborg på torsdagskvällen. Branden var under kontroll vid 22.30-tiden enligt Räddningstjänsten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

På torsdagskvällen inkom larm om en brand på taket till Pågens bageri i Frölunda i Göteborg. Ett 30-tal brandmän indelade i elva enheter, nio räddningsfordon och två ledningsenheter deltog i släckningsarbetet som vid 22.30-tiden ska vara under kontroll.

– Vi har inte fått någon prognos om exakt när branden ska vara släckt. Men tendensen är god och vi har börjat vända hem med personal, säger Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg, till TT.

Branden ska ha berott på att ett fristående kylaggregat fattat eld. Inga personer uppges ha kommit till skada.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons