Annons

Stora nedskärningar på Norran

Nöje • Publicerad 6 december 2019
Norran är nästa dagstidning att drabbas av nedskärningar. Arkivbild.
Norran är nästa dagstidning att drabbas av nedskärningar. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

Dagstidningen Norran minskar personalstyrkan med 25 personer, skriver tidningen själva.

Tidningen, som nyligen blev en del av Norr Media AB, kommer enligt ett förslag som lagts fram av ledningen minska personalen med 16 personer på säljavdelningen, medan 9 tjänster försvinner från redaktionen.

Annons

Målet är att förändringarna ska vara genomförda den 21 april, skriver tidningen.

– Då ska ”Alexanderhugget” ske där bland annat ett helt nytt sätt att arbeta redaktionellt ska sjösättas. Vår målsättning är att läsarna inte ska känna av förändringen speciellt mycket, säger Norr Medias vd Mats Ehnbom till tidningen.

Nedskärningarna är en konsekvens av "omvärldsfaktorer" och minskade annonsintäkter.

– Den här lösningen var absolut nödvändig och skulle kanske ha kommit tidigare också. Norr Media kommer att bli ett lönsamt företag, säger Mats Ehnbom i Norran.

Tidningen skriver också att man efter den 21 april planerar att all redigering kommer att ske utan mänsklig hand, med hjälp av artificiell intelligens.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons