Annons

Succéförfattaren lämnar över till sin bror

Litteratur • Publicerad 21 januari 2020
James Grant, mer känd som Lee Child. Arkivbild.
James Grant, mer känd som Lee Child. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Efter 24 romaner om Jack Reacher har den brittiske författaren Lee Child fått nog.

Men den hårdkokte vagabonden Reacher ska inte avlivas eller pensioneras. I stället ska han leva vidare med hjälp av författarens yngre bror, som gradvis tar över skrivandet, rapporterar BBC.

Annons

– Jag älskar mina läsare och jag vet att de vill ha många, många fler Reacher-historier i framtiden, säger Lee Child, som egentligen heter James Grant.

65-åringen tycker att han börjar bli för gammal för att fortsätta serien. Brodern Andrew Grant, 51, är redan en etablerad thrillerförfattare och ska anta författarpseudonymen Andrew Child.

– Vi delar samma dna, samma bakgrund och uppväxt. Han är jag för 15 år sedan, full av energi och idéer, säger Lee Child till BBC.

Den första boken om Jack Reacher kom 1997 och böckerna har sålt i enorma upplagor. Figuren har filmatiserats två gånger med Tom Cruise i huvudrollen, och blev nyligen en tv-serie.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons