Annons

Svensk gripen i Danmark för Londonmord

Brott • Publicerad 21 januari 2020
Dansk polis har gripit en man misstänkt för mord i London. Arkivbild.
Dansk polis har gripit en man misstänkt för mord i London. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 22-årig svensk har gripits på Kastrups flygplats i Köpenhamn, misstänkt för ett mord i London på julafton rapporterar Ekstrabladet.

Mannen, en 36-åring, mördades inför ögonen på sin familj utanför sitt hem i stadsdelen Battersea i sydvästra London förra året. 36-åringen, som flyttade till London för några år sedan, var tidigare bosatt i Malmö och var bekant med pojkvännen till Karolin Hakim som sköts ihjäl på öppen gata i Malmö i augusti – ett mord där pojkvännen misstänks ha varit den egentliga måltavlan.

22-åringen som nu är gripen kom med ett flyg från Thailand under måndagskvällen. Brittisk polis hade utfärdat en internationell arresteringsorder, och mannen stoppades därför på flygplatsen av dansk polis, rapporterar Ekstrabladet. Enligt tidningen nekar han till inblandning i mordet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons