Annons

Svenska toppryttare utmanar på hemmaplan

Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann utmanar världseliten i GCT-hoppningarna på Stockholms stadion i juni.
Den svenska topptrion utgör tre fjärdedelar av VM-silverlaget från Mill Spring i höstas.
Ridsport • Publicerad 21 maj 2019
Malin Baryard Johnsson, här på Indiana under VM i höstas, är en av många svenska ryttare som deltar i deltävlingen i Global Champions Tour på Stockholms stadion i juni. Arkivbild.
Malin Baryard Johnsson, här på Indiana under VM i höstas, är en av många svenska ryttare som deltar i deltävlingen i Global Champions Tour på Stockholms stadion i juni. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Global Champions Tour gör ett första besök på svensk mark 13–16 juni och platsen är historisk i ridsportsammanhang. På Stockholms stadion avgjordes OS-hoppningarna 1912 och 1956 och det första samlade världsmästerskapet 1990.

I de internationella hoppklasserna med GCT tar åtta svenska ryttare plats. De är, förutom de tre VM-silvermedaljörerna, Evelina Tovek, Linda Heed, Fredrik Spetz, Jacob Hellström och Erica Swartz.

Tovek i täten

Annons

Tovek är så här långt främsta svenska ryttare i GCT. Hon ligger på sjätte plats i sammandraget med 86 poäng. Malin Baryard Johnsson är åtta på 80 poäng.

"Den här uppställningen visar vilken fantastisk bredd på ryttare som vi i Sverige har och vilken hög nivå vi håller", säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

"Alla ryttare är oerhört taggade och kommer att vara redo för uppgiften när det är dags. Vi hoppas så klart att vi kommer att ha svenskar i topp på resultatlistorna."

I Global Champions Tour tävlar ryttarna individuellt och i Global Champions League i lag. Hästveckan i Stockholm bjuder även på internationella klasser i dressyr och kringklasser i hoppning.

GCT gör närmast stopp i Hamburg och Cannes innan det är dags för premiär i Stockholm.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons