Sverige tia efter Femlings mardröm: "Skit"

Skidskytte Artikeln publicerades
Sveriges Peppe Femling fick en tung start i stafetten i Hochfilzen, Österrike. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sveriges Peppe Femling fick en tung start i stafetten i Hochfilzen, Österrike. Arkivbild.

Från sista till tionde plats. De svenska skidskytteherrarna tog ingen ny seger i Hochfilzen, men stod för en stor upphämtning i stafetten i världscupen i Österrike.

De svenska skidskytteherrarna slutade tia i stafetten i världscupen i Hochfilzen, Österrike, två minuter och 48 sekunder efter segrande Norge. Det blev alltså ingen repris på fjolårets stafettseger på samma ställe – men herrarna stod för en rejäl upphämtning.

Peppe Femling åkte in till det första skyttet som trea, men klappade ihop i det första skyttet och sköt tre bom – och missade sina tre extraskott och fick därmed åka tre straffrundor. Därmed låg Sverige sist, men klättrade genom ett felfritt stående skytte av Femling till näst sista, 26:e, plats inför att Jesper Nelin skulle ta vid.

"Vill svära massor"

– Jäklar. Jag vill svära massor. Det är svårt att inte stressa efter det. Det är jävla skit, sade Peppe Femling till SVT efter loppet.

Nelin tog Sverige upp till en 18:e plats lagom till att Martin Ponsiluoma skulle gå ut.

– Det är inget roligt läge att gå ut i. Men jag tycker synd om Peppe, sade Nelin till SVT.

Ponsiluoma förbättrade läget ytterligare – 15:e plats. Siste svenske herre ut var Sebastian Samuelsson, som med bland annat ett felfritt skytte i liggande gav Sverige en ytterligare skjuts upp till tionde plats – vilket blev slutresultatet.

Norsk segersvit

Norge tog sin femte raka stafettseger (fyra i världscupen, en på VM i Östersund), efter en rafflande avslutning mot då ledande Tyskland. Både Benedikt Doll och Johannes Thingnes Bø fick ta till två extraskott vardera i sista skyttet.

Trots att norrmannen låg 14 sekunder bakom efter skjutningen kom Thingnes Bø i kapp och spurtade ner tysken på upploppet.