Annons

Svensken utan jobb efter Volkswagens besked

Den svenske motorsportstjärnan Johan Kristoffersson står utan jobb efter årsskiftet.
Det står klart sedan Volkswagen beslutat att lägga ner all fabrikssatsning på motorsport som inte är eldriven, skriver .
Bilsport • Publicerad 22 november 2019
Johan Kristoffersson. Arkivbild.
Johan Kristoffersson. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Beslutet påverkar Kristoffersson och hans stall Sébastian Loeb Racing som har använt sig av Volkswagen-bilar under WTCR-säsongen. Kristoffersson har varit kontrakterad av både Volkswagen och Sébastian Loeb Racing men beskedet gör att kontraktet bryts med båda parter.

– Kontraktet med teamet hängde på att de skulle få support av VW (Volkswagen), vilket de nu inte kommer få. Så när mitt VW-kontrakt bryts så bryts automatiskt kontraktet med teamet. Vid slutet av året löper alla mina kontrakt ut, säger Kristoffersson till Värmlands Folkblad.

Annons

Kristoffersson hade tidigare kontrakt över nästa år.

– Tråkigt när beskedet kommer såpass sent på säsongen. Det blir väldigt lite tid att se sig om och planera inför nästa år, säger 30-åringen.

Kristoffersson säger att det är oklart vad som väntar härnäst för honom.

Svensken gör sin första säsong i det internationella racingmästerskapet för standardvagnar, WTCR. Med en tävling kvar att köra (i Malaysia 13-15 december) ligger han på elfte plats i sammandraget.

Under midsommardagen vann han sitt första lopp i WTCR när han var först över mållinjen på den klassiska tyska banan Nürburgring.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons