Svensktät Chicagoseger mot Nashville

Två mål av Alexander Nylander, ett av Erik Gustafsson, och 39 räddade av 41 skott mot Robin Lehner i målet – svenskarna höll sig i centrum när Chicago spelade ut Nashville med 7–2 i NHL-hockeyn.
Ishockey • Publicerad 17 november 2019
Robin Lehner gratuleras efter väl förrättat värv mot Nashville.
Robin Lehner gratuleras efter väl förrättat värv mot Nashville.Foto: Mark Humphrey

Gustafsson satte tonen med sitt andra mål för säsongen, 1–0 efter sex minuter. Efter ytterligare tre mål hade Chicago efter två perioder matchen i ett fast grepp.

Men det var i tredje perioden målfesten briserade på riktigt. Efter det att Roman Josi till slut fick hål på Lehner tre minuter in satte Chicagos Patrick Kane sitt tionde mål för säsongen efter nio minuter. 5–1 och 6–1 kom sedan i form av Nylanders två fullträffar, vilket innebär att svensken dubblat sin målskörd för denna säsong.

Josi avslutade målgörandet med Nashvilles andra reduceringsmål bakom Lehner i näst sista minuten.

"Grabbarna brinner", twittrar Lehner nöjt om sina lagkamrater efteråt, och illustrerar inlägget med en jättepanda som leker i gröngräset. "Kändes bra".