Sverige i tung förlust mot Irland

Fotboll • Publicerad 19 november 2019
Sverige förlorade mot Irland i U21-kvalet till EM. Arkivbild.
Sverige förlorade mot Irland i U21-kvalet till EM. Arkivbild.Foto: Patric Söderström/TT

Svenskarna i U21-landslaget inledde vasst mot Irland i EM-kvalet, men tappade kontrollen i andra halvlek och fick se sig besegrade med 1–4.

Sist lagen möttes vann Irland med 3–1, men i första halvlek lutade det åt en svensk seger. Sverige tog knappa 20 minuter in i matchen på Tallaght Stadium i Dublin ledningen, genom Viktor Gyökeres, och skapade därefter flera målchanser utan att få till några avslut. I halvtid var svenskarna fortfarande i ledning, men fem minuter in i andra halvlek kvitterade Irlands Lee O'Connor assisterad av Adam Idah – som sedan själv såg till att Irland tog ledningen i den 63:e minuten.

Troy Parrott utökade ledningen till 3–1 för hemmalaget och Zachary Elbouzedi punkterade matchen med Irlands fjärde mål i den 87:e minuten.

Då Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski spelat med A-landslaget i EM-kvalet, fick Jens Cajuste och Daleho Irandust chansen i den svenska startelvan.

Det ser efter förlusten ut för Sverige i EM-kvalet. Laget har tio poäng upp till Irland, men har spelat tre matcher färre. Ett obesegrat Italien väntar i två av de kvarvarande matcherna.