Annons

Dubbla svenska golfguld i lag-EM

EM-guld till herrarna, EM-guld till damerna och EM-brons till pojklandslaget.
Lördagen den 13 juli var en minst sagt bra dag för svensk golf.
"Det är mer än en förbundskapten kan önska", säger förbundskaptenen Katarina Vangdal.
Golf • Publicerad 13 juli 2019

Det svenska herrlaget vann finalen mot England i lag-EM i golf inför hemmapublik på Ljunghusens Golfklubb i Skåne. Hemmaspelaren Albin Bergström satte den avgörande putten.

– Det var en tajt rond hela vägen, vi var lika efter nio och sedan drog jag i fyra raka birdies. Det är helt sjukt. Att få göra det på hemmaplan är helt fantastiskt. Bara glädje, säger Bergström till .

Annons

Det var herrarnas första EM-guld sedan 1961.

Svenskt guldfirande blev det även längre söderut. På Sicilien tog det svenska damlaget sitt andra raka EM-guld. Efter att ha besegrat Tyskland med 6–1 i semifinalen besegrades Spanien med 5–2 i finalen.

"Vi har haft en tydlig plan från början till slut och med ett sådant här gäng spelare är det väldigt svårt att slå oss", säger landslagstränaren Fredrik Wetterstand i ett pressmeddelande.

I Paris vann pojklandslaget sitt andra raka EM-brons efter att ha besegrat Irland.

"Dubbla EM-guld och ett brons är mer än en förbundskapten kan önska", säger förbundskapten Katarina Vangdal.

"Just nu känner jag en stor stolthet över spelare och coacher och deras insats. Det här är kul och viktigt för svensk golf".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons