Sviten intakt för Västerås – slog serieledaren

Segersviten fortsätter för Västerås.
Hockeyallsvenskans formstarkaste lag tog sin åttonde raka seger när Björklöven besegrades hemma med 2–1 på övertid.
Ishockey • Publicerad 11 december 2019
Västerås Anthon Eriksson jublar tillsammans med Isac Skedung. Arkivbild.
Västerås Anthon Eriksson jublar tillsammans med Isac Skedung. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Det går inte att slå Västerås just nu. Björklövens nyförvärv Olle Liss levererade och satte en puck i sin premiärmatch – men det räckte inte. När Isac Skedung satte 2-1 för Västerås knappa tre minuter in i förlängningen tvingades till och med serieledarna att ge sig.

Västerås tog ledningen redan efter två minuter när Viktor Hertzbergs hårda skott gick in i kassen efter framspelning av Jimmie Jansson. Därefter var det i långa perioder spel mot ett mål när Björklöven pressade. Umeålaget förvaltade inte sitt spel i powerplay och målchanserna uteblev – trots 23 skott mot mål i andra perioden. Till slut lyckades debuterande Olle Liss kvittera till 1-1 med dryga fem minuter kvar av andra perioden.

Kvar på femteplatsen

I tredje perioden kom Västerås tillbaka. Publiken i ABB arena fick se hur hemmalaget stävjade serieledarens offensiv och till slut kunde vinna på övertid. Trots segern ligger Västerås kvar på en femteplats i tabellen, en poäng efter fyran Timrå.

Även för tabelltvåan Karlskoga blev det en tung förlust. Laget hade sprutat in 25 mål de senaste fyra matcherna, men fick en kalldusch mot Vita Hästen. Karlskoga ledde nästan hela matchen efter ett tidigt mål, men Vita Hästen vände och gjorde fyra mål i tredje perioden. Tack vare det oavgjorda resultatet vid full tid mot Västerås drygar Björklöven därmed ut ledningen i toppen och leder med fem poäng före Karlskoga.

AIK bröt förlustsvit

I bottenstriden bröt jumbon AIK sin långa förlustsvit genom att besegra Kristianstad med 2–0. Stockholmslaget ligger fortfarande sist med sju poäng upp till Mora.

Modo tar samtidigt över tredjeplatsen i tabellen från Timrå efter vinst med 4–3 mot Mora.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel resultat i matchen Vita Hästen–Karlskoga. Rätt resultat är 4–1.