Annons

Swenn-Larsson tvåa: "Värderar det här högt"

Två hundradelar.
Så nära var Anna Swenn-Larsson att ta sin första individuella världscupseger.
Svenskan blev tvåa i St Moritz parallellslalom.
Alpint • Publicerad 15 december 2019
Anna Swenn-Larsson kunde jubla på världscuppallen i St Moritz.
Anna Swenn-Larsson kunde jubla på världscuppallen i St Moritz.Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Knappt en timme efter att André Myhrer slutat tvåa i världscupslalomen i franska Val d'Isère fick det svenska alpinlaget jubla igen – när Anna Swenn-Larsson tog samma placering i parallellslalomen i Schweiz.

Hon var bara två hundradelar efter vinnaren Petra Vlhova, Slovakien, i finalen.

Annons

Swenn-Larsson, som jagar sin första individuella seger i världscupen, fick en bättre start än Vlhova, men den regerande världsmästaren i storslalom åt sig i kapp och vid mållinjen var det snudd på omöjligt att skilja åkarna åt. Marginalerna var inte på Swenn-Larssons sida och 28-åringen fick nöja sig med andra plats.

– Jag värderar det här högt och jag är jättenöjd. Parallell är en egen cup nu och jag hoppas det kommer bli ännu fler tävlingar i framtiden, det är en kul tävlingsform, säger Anna Swenn-Larsson till SVT.

VM-silvermedaljören i slalom fortsätter därmed sin fina säsongsinledning där hon har varit trea och fyra i de två tidigare tävlingarna, båda i slalom.

Swenn-Larssons hittills enda världscupseger kom när Sverige vann lagtävlingen i parallellslalom i Åre i mars 2018.

De övriga två svenskorna i St Moritz parallellslalom körde bort sig tidigt i tävlingen. Sara Hector förlorade i den första omgången och Estelle Alphand slogs ut i åttondelsfinalen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons