Annons

Swift skänker miljon till hbtq-rörelsen

Nöje • Publicerad 9 april 2019
Taylor Swift skänker över en miljon kronor till en organisation i Tennessee som jobbar med hbtq-frågor. Arkivbild.
Taylor Swift skänker över en miljon kronor till en organisation i Tennessee som jobbar med hbtq-frågor. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Taylor Swift skänker 113 000 dollar, strax över 1 miljon svenska kronor, till hbtq-organisationen Tennessee Equality Project (TEP) skriver Eonline.

Världsstjärnan ska ha skickat checken till organisationen tillsammans med ett handskrivet brev där hon tackar för dess hårda arbete med hbtq-frågor i regionen.

Annons

"Jag är så inspirerad av arbetet ni gör", skriver hon i inledningen på sitt brev, som publicerats i sin helhet på av TEP:s vd Chris Sanders.

Taylor Swift har tidigare uttryckt ett stort engagemang i hbtq-frågor. I samband med mellanårsvalet i USA i höstas uppmanade hon sina 115 miljoner följare på Instagram att delta i valet för att göra sina röster hörda.

"Jag tror på att slåss för hbtq-rättigheter och tycker att all form av diskriminering baserad på sexuell läggning eller kön är fel", skrev hon i inlägget.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons