Annons

Systrarna Öberg i det svenska stafettlaget

Skidskytte • Publicerad 6 december 2019
Elvira Öberg.
Elvira Öberg.Foto: Anders Wiklund/TT

Det blir Öberg gånger två i det svenska damlaget i söndagens världscupstafett i skidskytte i Östersund. Stjärnan Hanna Öberg får ta hand om den avslutande sträckan, medan lillasyster Elvira lite överraskande får åka andrasträckan i sin första VC-stafett.

"Hon har gjort fina prestationer här i Östersund. Visst är det en ny situation, men vi tror absolut på henne", säger landslagets chefstränare Johannes Lukas i ett pressmeddelande.

Annons

Öberg säger själv:

"Man har ju tittat på dom i många stafetter tidigare och det är verkligen ett riktigt bra lag. Men jag har ändå åkt några stafetter tidigare, bland annat i junior-VM, och har bra erfarenheter därifrån."

Linn Persson åker förstasträckan och Mona Brorsson den tredje.

Herrlaget, som tävlar redan på lördagen, ser ut som följer: Torstein Stenersen, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons