Annons

Thunberg större än Trump på Instagram

Sociala medier • Publicerad 22 september 2019
Greta Thunberg har gått om Donald Trump i antalet interaktioner på Instagram. På bilden, som är från i fredags, talar Thunberg under en klimatstrejk i New York.
Greta Thunberg har gått om Donald Trump i antalet interaktioner på Instagram. På bilden, som är från i fredags, talar Thunberg under en klimatstrejk i New York.Foto: Eduardo Munoz Alvarez/AP/TT

Svenska klimataktivisten Greta Thunberg har gått om USA:s president Donald Trump – i antalet interaktioner på Instagram, rapporterar .

Under veckan som gått har 16-åringens inlägg på plattformen totalt haft över sju miljoner gilla-markeringar och kommentarer, medan Trump haft knappt fem miljoner interaktioner.

Annons

Det är framför allt via gilla-knappen som Thunberg slår igenom – av samtliga sju miljoner interaktioner står kommentarerna för 50 000.

Även vad gäller nya följare leder hon stort. Under veckan har Greta Thunberg fått 553 000 nya följare på Instagram, en ökning med över 17 procent. Antalet nya följare hos presidenten är knappt 63 000, vilket är en ökning med 0,43 procent.

Trump har dock betydligt fler följare på plattformen än Thunberg – omkring 14,7 miljoner jämfört med 16-åringens 3,7 miljoner följare.

Greta Thunberg befinner sig i New York, bland annat för att tala i FN:s generalförsamling under måndagens klimattoppmöte.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons