Annons

Tionde raka för Modo – vann toppmöte

Seger med 3–1 i toppmötet med Björklöven i ett kokande Fjällräven Center.
Det innebar Modos tionde raka vinst och att laget är ny serieledare i hockeyallsvenskan.
Ishockey • Publicerad 9 november 2019
Daniel Sylwander (höger) satte spiken i kistan med sitt 3–1-mål mot Björklöven. Arkivbild.
Daniel Sylwander (höger) satte spiken i kistan med sitt 3–1-mål mot Björklöven. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Våren 2016 åkte Modo ur den högsta divisionen i ishockey för första gången på 31 år. Men snart kan den klassiska klubben vara tillbaka i finrummet SHL.

Efter en blytung 3–1-seger hemma mot Björklöven är laget från Örnsköldsvik ny serieledare i hockeyallsvenskan med bättre målskillnad och en match mindre spelad än tvåan Karlskoga.

Annons

Efter en mållös förstaperiod var det Tommy Enström som visade vägen med sitt andra mål för säsongen. Ett slarvigt pucktapp i Björklöven ledde till ett två mot ett-läge för hemmalaget men Enström valde att gå på eget avslut – och bombade upp pucken i bortre krysset.

– Jag såg att jag hade en spelare med mig på höger sida men jag valde att ta skott själv och den satt ganska bra, sade 33-åringen i C More.

Två snabba mål

Bara minuten senare var det dags igen. Modo utökade ledningen till 2–0 när dansken Mathias From snappade upp pucken framför målet och lirkade in den i nät bakom Joe Cannata.

Men Björklöven gav inte upp och skapade dramatik in i det sista. Förre Modo-spelaren Oskar Stål-Lyrenäs reducerade för bortalaget och skapade närkontakt med kvarten kvar av tredje perioden.

Björklöven trea

Med sex spelare på isen och tom kasse öste Umeålaget allt framåt för en kvittering – men det ville sig inte för gästerna. I stället kunde Daniel Sylwander sno åt sig pucken och med 43 sekunder kvar att spela trycka in 3–1 i det övergivna målet inför ett kokande Fjällräven Center.

– Det är det här man spelar för, att uppleva en sådan här grej, sade målvakten Linus Lundin till C More kort efter slutsignalen och tillade:

– Otroligt kul att så många kommer hit. Det är svårt att sätta ord på det här.

Tidigare under dagen blev det seger även för Karlskoga, 4–1 borta mot Västerås. Det innebär att Björklöven halkar ner från första till tredje plats i tabellen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons