Annons

Många civila döda i ryska flygräder i Syrien

Syrien • Publicerad 21 januari 2020
Det syriska inbördeskrigets härjningar märks tydligt i staden Ariha i provinsen Idlib.
Det syriska inbördeskrigets härjningar märks tydligt i staden Ariha i provinsen Idlib.Foto: Ghaith Alsayed/AP/TT

Minst 23 civila dödades på tisdagen i ryska flygangrepp i nordvästra Syrien. Enligt den statliga syriska nyhetsbyrån Sana dödades tre andra civila, två kvinnor och ett barn, i rebellernas artilleriangrepp mot staden Aleppo.

Rebellgrupper, varav en del jihadistiska, kontrollerar stora områden i nordvästra Syrien. De är motståndare till president Bashar al-Assads regim, som fått hjälp av Ryssland med att återta kontrollen över stora delar av landet.

Annons

Ett av tisdagens ryska angrepp, mot byn Kfar Taal i provinsen Aleppo, dödade åtta medlemmar av samma familj, varav sex barn, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet som bevakar kriget från Storbritannien. Under måndagen dödades tre små flickor i ett flygangrepp mot samma by.

Också 15 andra civila, varav sju barn, dödades i ryska angrepp på tisdagen i andra delar av Aleppoprovinsen samt i provinsen Idlib.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons