Annons
Nyheter

Tolv skadade vid villabrand i Bromma

Tolv personer har skadats i en villabrand i Ålsten i Bromma i västra Stockholm.
Räddningstjänstens rökdykare har letat efter fler människor i trevåningshuset, utan att hitta någon.
Stockholm • Publicerad 22 december 2017
En villa brinner i Bromma i västra Stockholm.
En villa brinner i Bromma i västra Stockholm.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det gick inte att söka igenom den översta våningen. Räddningstjänsten hann söka igenom plan ett och två med rökdykare.

– Eftersom taket har rasat in så går vi inte in mer i huset, säger Tony Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar, till TT.

Annons

Uppgifter om att människor kan finnas kvar i huset är oklara. Tre familjer bodde i villan och en del av de boende har hoppat från fönster för att komma undan lågorna. Det är både barn och vuxna som har förts till sjukhus, uppger polisen.

– Det är fortfarande lite oklart exakt antal som från början har befunnit sig i huset. Det enda som vi har kunnat säkerställa är att det inte fanns någon på plan ett och två kvar, säger Tony Frank.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Branden tros ha börjat på översta våningen och brinner fortfarande strax efter klockan 03 på natten. Larmet om branden kom klockan 22.38.

– Det brinner ju fortfarande så vi kommer att vara kvar på platsen till morgonen, men minska ned på personalen vart eftersom, säger Tony Frank till TT.

När branden bröt ut syntes först lågor från översta våningen, men branden hade även nått längre ned i huset, berättar ett vittne.

Flera grannar som uppmärksammat branden försökte rädda människor från villan innan räddningstjänsten kommit till platsen och hjälpte skadade och chockade personer.

– Många grannar kom dit med stegar och brandsläckare och vi var några som tog oss in i huset, men fick vända på grund av elden, säger Sara Perers som bor i närheten.

Tre stationer från räddningstjänsten har arbetat på platsen.

Branden utreds som mordbrand.

– Platsen är avspärrad och vi kommer att genomföra en teknisk undersökning så fort det går, jag tror att det eventuellt kan bli aktuellt under fredagskvällen, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

KB/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons