Annons

Flera dödsfall efter tornado i Oklahoma

Minst två människor har mist livet sedan en våldsam tornado svept in över den amerikanska delstaten Oklahoma natten till söndagen.
USA • Publicerad 26 maj 2019
Ett budgethotell i El Reno i Oklahoma jämnades med marken av en tornado.
Ett budgethotell i El Reno i Oklahoma jämnades med marken av en tornado.Foto: Sue Ogrocki/AP/TT

Nattens tornado drabbade främst staden El Reno, där det bor närmare 17 000 personer. Bilder visar hur en husvagnspark och ett budgethotell har jämnats med marken av de starka vindarna. En reporter på plats vittnar på om hur människor drogs fram ur bråten.

Minst två människor miste livet i husvagnsparken, rapporterar .

Annons

I ett meddelande på Facebook uppger den lokala polisen i Oklahoma att dödsfall har förekommit, utan att specificera antalet.

"Mycket farlig situation i natt i El Reno. Svår förstörelse med allvarliga skador och dödsfall. [...] Det här är ett exempel på hur snabbt en storm som denna kan utvecklas från ett enkelt åskväder till en dödlig supercelltornado", skriver polisen.

Under en presskonferens på söndag morgon sade stadens borgmästare att El Reno upplevt en "traumatisk händelse".

– Men vi är väldigt motståndskraftiga.

Flera kraftiga oväder har drabbat Oklahoma och omkringliggande delstater de senaste veckorna, vilket bland annat har gett upphov till stora översvämningar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons