Tredje person anhållen efter mordförsöket

Tomelilla Artikeln publicerades
Mordförsök på Tomegatan I Tomelilla.
Foto: Ulrika Wangel
Mordförsök på Tomegatan I Tomelilla.

En 23-årig man har på söndagen anhållits misstänkt för delaktighet i skjutningen i Tomelilla på fredagen. Det meddelar polisen på söndagskvällen.

Sedan tidigare sitter två personer föda 1997 och 2001 anhållna misstänkta för mordförsök.

Personen som nu har anhållits är född 1996. Polisen har under helgen hållit 40-50 förhör i ärendet. De två som tidigare anhållits är fortsatt anhållna.

Åklagare ska under måndagen ta ställning till om dessa två ska häktas.

Ett stort polispådrag sattes i fredags in efter en skottlossning i en lägenhet. En man i 30-årsåldern fördes till sjukhus med skottskador. Helikopter sattes in i sökandet efter de misstänkta och även hundpatrull och insatsstyrkan var på plats i Tomelilla.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.