Annons

Trump: USA och Japan nära nytt avtal

USA/Japan • Publicerad 17 september 2019
Japans premiärminister Shinzo Abe och USA:s president Donald Trump vid G7-mötet i Biarritz i augusti.
Japans premiärminister Shinzo Abe och USA:s president Donald Trump vid G7-mötet i Biarritz i augusti.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

President Donald Trump uppger att USA och Japan i det närmaste är överens om ett nytt handelsavtal.

I ett brev till kongressen skriver Trump samtidigt att överläggningar om industritullar och digital handel ska inledas inom några veckor. I brevet nämns dock inget om bilindustrin, som står för en stor del av det av Trump kritiserade handelsunderskott mot Japan som USA har. Enligt tidigare uppgifter föreslås biltullarna förbli oförändrade.

Annons

I samband med G7-mötet i franska Biarritz i augusti sade Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe att ett avtal var nära förestående och att de hoppades kunna skriva under det senare i september.

Japans finansminister Taro Aso sade på tisdagen att handelsavtalet inte innehåller några begränsningar inom valutahandel, vilket Japan varit oroligt för.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons