Annons
Nyheter

Två explosioner i Stockholmsområdet

Boende i två olika orter i Stockholmsområdet har under natten mot tisdagen väckts av ljudet från explosioner.
Publicerad 26 november 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Strax innan midnatt larmades polisen om en smäll i en industrilokal i Västerhaninge.

– Det var väldigt många som ringde in från olika håll i Västerhaninge och Jordbro, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid polisen.

Annons

Det finns inga uppgifter om att någon skadats. Polisen har inte kunnat gå in i lokalen ännu eftersom det finns en viss rasrisk i den drabbade delen.

Fastighetsägaren har berättat för polisen att lokalen som skadades i explosionen står tom.

Strax efter 01 kom flera nya larm om en explosion, denna gång i Sollentuna norr om huvudstaden.

Där har en ytterdörr till ett bostadshus med fyra våningar skadats i en detonation. Inte heller där ska någon person ha kommit till skada.

Polisen rubricerar båda händelser som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns inget som tyder på något samband mellan de två explosionerna.

Bombgruppen var vid 02.20 på plats vid detonationsplatsen i Västerhaninge – när arbetet är klart där kommer samma patrull att ge sig vidare mot Sollentuna för att undersöka den brottsplatsen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons