Annons

Två gripna för rån vid Skurup station

Vid midnatt mot torsdagen utsattes en man i 25-årsåldern för ett rån vid stationen. De tre tonåringarna som misstänks för rånet greps på ett boende i centrala Skurup.
Skurup • Publicerad 22 november 2018 • Uppdaterad 23 november 2018
Stationen Skurup
Stationen Skurup

Larmet kom vid halv tolvtiden. Tre killar har då kommit fram till en man som satt och väntade på perrongen tillsammans med sin flickvän.

– De hotade honom med att de skulle skjuta och skära honom om han inte lämnade ifrån sig sina grejor, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Annons

Det är oklart om killarna hade något vapen eller kniv med sig, enligt polisen.

– Ungdomarna hotade honom, men blir lite störda när tåget kommer. Trots det får de med sig ett mobiltelefonbatteri, säger Anders Olsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Den utsatte mannen har inte skadats fysiskt, enligt polisen.

Efter att polisen sökt med hund i området kunde två 16-åriga pojkar gripas klockan 00.12. De fördes till häktet i Ystad, där de också förhördes under morgonen.

Dessutom är en 14-årig pojke misstänkt utan att ha frihetsberövats, då han är minderårig. Han bor på det boende där det senare under natten utbröt en brand. Hunden spårade pojkarna till boendet.

Den 14-årige pojken är nu misstänkt i båda fallen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons