Annons
Nyheter

Två skadade vid politiskt möte i Lund

Två personer skadades i samband med ett politiskt möte i Lund.
Lund • Publicerad 18 februari 2018

Ett antal personer hade en sammankomst i IOGT-NTO:s lokaler vid Bantorget på söndagen. Enligt uppgifter till SVT Nyheter tillhör de föreningen Det fria Sverige, som själva kallar sig för "nationalister".

Andra, maskerade personer kom till lokalen och då urartade situationen. Polisen vill inte uttala sig om vilka grupper som var inblandade.

Annons

En flaska ska ha använts, och antingen kastats eller använts som vapen. Personer som var i närheten upplevde irritation i luftvägarna.

– Det är okänt om den har innehållit någonting eller om den använts som tillhygge. Eventuellt har någon pepparspray använts, för på platsen var det vissa som fick vissa besvär med andningen, säger Calle Persson, polisens presstalesperson i region Syd.

En person som misshandlats har fått föras med ambulans till sjukhus, en annan har kunnat tas om hand på plats. De två personerna skulle båda delta i mötet.

Polisen har upprättat anmälningar om grov misshandel och misshandel. Ingen är gripen.

IOGT uppger för SVT att lokalen hade bokats under falska premisser och att när de fick reda på att det var ett politiskt möte ställdes bokningen in. (TT)

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons