Annons

Tyskt affärsklimat dystrare än väntat

Ekonomi • Publicerad 26 augusti 2019
Affärsklimatet i Tyskland försämrades under augusti, enligt forskningsinstitutet Ifo. Arkivbild.
Affärsklimatet i Tyskland försämrades under augusti, enligt forskningsinstitutet Ifo. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Det tyska affärsklimatet är sämre än väntat och faller till den lägsta nivån sedan november 2012, visar ett index från det Münchenbaserade forskningsinstitutet Ifo.

Ifos index för det tyska affärsklimatet faller till 94,3 i augusti, vilket kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 95,1. I juli låg index på 95,8 enligt reviderade tal från Ifo.

Annons

Ett delindex för det ekonomiska nuläget sjönk från 99,6 till 97,6 i augusti, medan ett annat delindex för framtidstron föll till 91,3 från 92,1.

Ifos index baseras på en enkät med omkring 7 000 tyska företag och ses som en viktig konjunkturmätare för EU:s största ekonomi.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons