Annons

UFC-svensken Latifi byter viktklass

Kampsport • Publicerad 29 september 2019
Ilir Latifi. Arkivbild.
Ilir Latifi. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Ilir Latifi har under en längre tid funderat på en annan viktklass. Nu har fajtern bestämt sig: Han lämnar lätt tungvikt för att fortsätta UFC-karriären i tungvikt.

– De sista åren med bantning och så har varit väldigt tuffa då jag går ner mycket till varje match. Jag har haft det här i tankarna, och nu har jag valt att göra det. Vi får se hur framtiden ser ut, säger han till Viasat.

Annons

36-åringen lämnar lätt tungvikt efter två raka förluster; mot Corey Anderson, USA, och mot schweizaren Volkan Özdemir.

– Förluster är en del av utvecklingen, och kan man inte hantera det har man inget att göra i fajtingvärlden, säger han.

I Latifis nya viktklass har amerikanen Stipe Miocic lagt beslag på mästarbältet och som närmaste utmanare finns Daniel Cormier, USA, och Francis Ngannou, Kamerun.

– Det är ingen division som jag underskattar. Det är stora killar, de slår hårt och det kan vara ett slag och så är det över. Men jag gillar utmaning, jag gillar att bli underskattad och det är det som tänder mig.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons