Annons

Rekyl uppåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen återhämtade sig på tisdagen efter den dystra inledningen på veckan. Vid stängning hade OMXS-indexet stigit 0,9 procent.
Börs • Publicerad 21 maj 2019
Ericsson fortsatte uppåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Ericsson fortsatte uppåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

USA:s beslut om lättnader kring handelsrestriktioner mot kinesiska Huawei togs emot positivt av marknaden. På Stockholmsbörsen var det främst verkstads- och råvarubolag som lyfte. Atlas Copco och Sandvik fick dessutom skjuts av höjd rekommendation från RBC Capital Markets och steg 2,1 respektive 1,6 procent. Fordonstillverkaren Volvo lyfte 1,8 procent och gruvjätten Boliden ökade 2,0 procent.

Även Huaweis konkurrent Ericsson fortsatte att stiga och var upp 1,1 procent.

Annons

Bilia steg 7,0 procent sedan Handelsbanken uppgraderat aktien till köp.

Hygien- och hälsobolaget Essity säljer sin 50-procentiga ägarandel i det samägda bolaget SCA Yildiz till den andra ägaren – turkiska Yildiz. Aktien steg 0,7 procent.

För SAS var det däremot röda siffror. Aktien sjönk 1,5 procent på beskedet att man snuvas på hundratals miljoner kronor i konfliktersättning av arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv i samband med pilotstrejken.

DAX-index i Frankfurt steg 0,9 procent, CAC-index i Paris ökade 0,5 procent och Londonbörsens FTSE-index gick upp 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons