Annons

Uppgifter: Milan erbjuder Zlatan kontrakt

Zlatan Ibrahimovic kopplas allt mer intensivt ihop med en övergång till Milan.
38-åringen har blivit erbjuden ett kontrakt säsongen ut, med option på ytterligare ett år, enligt Gazzetta dello Sport.
Fotboll • Publicerad 21 november 2019
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

För drygt en vecka sedan bekräftade Zlatan Ibrahimovic att han lämnar LA Galaxy och den nordamerikanska fotbollsligan MLS efter två år. Svenskens kontrakt löper ut den 31 december och var anfallsveteranen ska spela därefter är ännu oklart.

Enligt italienska medieuppgifter har Serie A-klubben Milan, där Ibrahimovic spelade två säsonger (2010–2012), erbjudit "Ibra" ett kontrakt över sex månader med option på ett år.

Annons

Gazzetta dello Sport skriver att Milan, som återfinns först på 14:e plats i ligaspelet, tagit kontakt med Ibrahimovics agent Mino Raiola gällande ett 18-månaderskontrakt värt motsvarande 63,4 miljoner kronor.

Redan för två veckor sedan sade MLS-chefen Don Gerber att Ibrahimovic var på väg tillbaka till Italien och Milan.

– Zlatan är 38 år och nu rekryteras han av Milan som är en av världens största klubbar. Han har satt flera målrekord de senaste åren och han är en spännande kille både på och utanför planen. Jag skulle älska att se honom i ligan igen, sade Gerber till ESPN.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons