Annons

USA flaggar för skärpta Iransanktioner

Ekonomi • Publicerad 28 oktober 2019
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och USA:s finansminister Steven Mnuchin har gemensam presskonferens om Iransanktioner.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och USA:s finansminister Steven Mnuchin har gemensam presskonferens om Iransanktioner.Foto: Ronen Zvulun AP/TT

Trumpregeringen är på väg att skärpa sanktionerna mot Iran, enligt USA:s finansminister Steven Mnuchin.

USA återinförde Iransanktioner i våras, sedan president Donald Trump dragit USA ur det så kallade kärnenergiavtalet med Iran från 2015.

Annons

Mnuchin avslöjade inga detaljer om vilken typ av nya sanktioner som står för dörren, när han presenterade planerna på en gemensam presskonferens med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem.

– Vi kommer att fortsätta trappa upp mer, mer, mer, sade Mnuchin.

– Jag kommer just från ett väldigt produktivt arbetsmöte med din arbetsgrupp. De gav oss många specifika idéer som vi kommer att följa upp, tillade han i ett uttalande riktat till Netanyahu.

USA har hittills primärt riktat sanktioner mot Irans oljeexport och betalningssystem.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons