Annons
Nyheter

Kraftig brand i container på bilskrot

Strax efter midnatt mot måndagen kom larm om en brand inne på en bilskrot vid Upplagsgatan i Skurup.
Skurup • Publicerad 7 januari 2019
Foto: Mikael Nilsson

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 00.08. Räddningstjänst och polis skickades till bilskroten.

– Det brinner i en större container och lite runtomkring. 30-40 bildäck med mera. Men det är en begränsad yta och ingen spridningsrisk, säger Martin von Gertten, yttre befäl vid räddningstjänsten.

Annons

Hur många enheter är ni på plats?

– Massor.

Det är personal från Skurup, Klagstorp, Veberöd samt befäl från Trelleborg.

– Vi kommer bara att bevaka detta och se till så att det inte sprider sig till något runtomkring, säger Gertten strax efter klockan 01.

Strax före klockan 03 meddelar SOS Alarms händelseinformation att branden är under kontroll och att en styrka från räddningstjänsten är kvar för efterkontroll.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid branden. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand, men har ingen misstänkt person tidigt på måndagsmorgonen.

– Det är oklart varför den har uppstått. Men troligtvis är det någon som har satt fyr på något därinne. Det är ju däck så det är inget som börjar brinna av sig självt, säger Joakim Sjöberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Foto: Mikael Nilsson
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons