Annons
Nyheter

Väder: Kallaste septembernatten i Skåne – vittnar om frost på Österlen

Natten till torsdagen var den kallaste i september hittills.
I Barkåkra, norr om Ängelholm, uppmättes 2,1 grader.
Skåne • Publicerad 19 september 2019
Har vi haft en första frostnatt på Österlen? Septembernatten som passerat är den hittills kallaste i Skåne i år.
Har vi haft en första frostnatt på Österlen? Septembernatten som passerat är den hittills kallaste i Skåne i år.Foto: Peter Dejong

Bet kylan extra kallt i näsan när du tog dig till jobbet i morse? Den som snodde in sig i en halsduk gjorde nog rätt, då vi ser ut att ha haft den kallaste septembernatten och morgonen hittills i år.

– Det har varit kallt. Det är den lägsta temperaturen i september, om man ser på Skåne generellt, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog på SMHI.

Annons

Han berättar att den lägsta lufttemperaturen som uppmätts på SMHI:s stationer det senaste dygnet var i Barkåkra, där tempen sjönk till 2,1 grader vid sextiden på torsdagsmorgonen.

YA-läsare på Österlen vittnar om en första frostnatt. Eftersom SMHI saknar mätstation i det aktuella området finns inte heller några officiella siffror som visar att temperaturen nått nollan, men uppgiften dementeras inte helt av meteorologen.

I Skillinge uppmättes 5,4 grader klockan fyra i morse och vid Sturup 3,0. I Hörby var temperaturen 2,8 grader vid femtiden på torsdagen.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons