Annons
Nyheter

Vädret kan ändra planer för julgransflygning

Trafik • Publicerad 16 december 2019
Så här såg det ut när Skaraborgs flygflottilj, F7, genomförde sin årliga julgransflygning med JAS-plan, bland annat över Göteborg förra veckan. Arkivbild.
Så här såg det ut när Skaraborgs flygflottilj, F7, genomförde sin årliga julgransflygning med JAS-plan, bland annat över Göteborg förra veckan. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Vädret riskerar att ställa till det för den populära och årligen återkommande julgransflygningen i södra delen av landet. Flygningen ska ske under måndagseftermiddagen men kan komma att ändra rutt, skriver lokala medier.

Blekinge flygflottilj meddelar på sin Facebook sida att flygrutten på grund av låga moln och dålig sikt i norra Småland kan komma att ändras i ett sent skede.

Annons

Hur flygningen exakt kommer se ut vet man först när man är i höjd med Halmstad – under pågående flygning.

En ändring medför att flera orter riskerar bli utan granen formad av flygplan längs sträckan efter Halmstad till Kalmar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons