Annons
Nyheter

Varning för snö och halka i hela landet

Snöfallsvarningar, snöfall i kombination med blåst och ishalka. SMHI har varningar ute för vädret i stora delar av landet.
Väder • Publicerad 22 november 2017

Efter gårdagens snöyra är ett nytt nederbördsområde på väg i över Sverige från sydväst. Under morgonen kan det komma fem till tio centimeter snö i landets sydvästra delar och SMHI har en klass 1-varning för snöfall.

– Det är främst för trafiken, där det kan bli snöhalka, säger Charlotta Eriksson, meteorolog vid SMHI.

Annons

Under morgonen har flera lastbilar haft svårt att ta sig upp för backen på Hallandsåsen och räddningstjänsten larmades 05:25 om att en lastbil med brandfarligt gods körde genom räcket och gled ned i diket på E6:an, rapporterar P4 Halland.

Varmare luft följer med nederbörden och när det når ostkusten blir snön till regn. Vid marken är det fortfarande minusgrader.

– Så i Blekinge och östra delen av Kalmars län varnar vi för ishalka, säger Charlotta Eriksson.

I övriga Götaland och västra Svealand är det klass 1-varning för snöfallet. Under kvällen rör sig nederbörden upp över Norrland och där kan det bli blåsigt och snödrev.

– Det tilltar i de norra delarna över torsdagen och vi har gått ut med risker, som väntas övergå i klass 1- eller klass 2-varning, säger Charlotta Eriksson.

I söder passerar snön och regnet och under torsdagen kan det till och med spricka upp lite i molntäcket.

– Det kommer vara blåsigt i hela landet under onsdagen. Besvärligt helt enkelt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons