Annons

Viktig poäng för Kalmar i bottenstriden

Det är tätt runt kvalplatsen i allsvenskan.
Kalmar hade chansen att skaffa ett lite bättre läge, men tappade ledningen mot Häcken och fick nöja sig med en poäng, 1–1. 
Fotboll • Publicerad 21 september 2019
Häckens Kwame Kizito jublar efter kvitteringen till 1–1 borta mot Kalmar.
Häckens Kwame Kizito jublar efter kvitteringen till 1–1 borta mot Kalmar.Foto: Patric Söderström/TT

Falkenberg vann mot Östersund och tätade till tabellen på den nedre halvan ytterligare. Kalmar har hela säsongen fått kämpa för att ta sig uppåt i tabellen, men utan att riktigt lyckas. Läget är lite bättre efter segern mot just Östersund. 

På lördagen kom Häcken på besök, ett lag som Kalmar har haft svårt mot det senaste decenniet och som ligger strax under den absoluta toppen. 

Annons

– Vi har ändå ett bra go i laget, det är en bra känsla, säger Måns Söderqvist som sprang kopiöst mycket i matchen mot Häcken. 

Följer planen

Och det såg inledningsvis mycket bra ut för Kalmar. 

– Vi följer vår matchplan perfekt. Vi har en bra press och skapar många anfall och får en hel del fasta situationer. 

Under de första tio minuterna hade Kalmar fyra riktigt bra chanser utan att kunna göra mål. Målet kom i stället på en hörna. Lagkapten Viktor Elm kombinerade bra spänst med bra tajming och nickade in 1–0. 

– Fram till målet spelar vi bra, efter det blir vi lite försiktigare och sjunker ner lite för långt i banan, säger Söderqvist. 

Första halvlek var riktigt underhållande med bra tempo, mycket känslor och målchanser. Häcken tränare Andreas Alm var dock allt annat än nöjd. 

– Varför ens åka hit om vi ska spela som i första halvlek, sade Alm. 

Häcken flyttade fram

Redan i inledningen av andra halvlek fick Alm anledning att bli lite gladare. Hans Häcken flyttade fram positionerna och fick ett bättre grepp om matchen. Kvitteringen kom genom Kwame Kizito. 

Annons

I situationen precis före kvitteringen ville Kalmar ha straff. 

– Den tar på handen, men jag vet inte hur de bedömer det där riktigt, sade Alm. 

– Jag ser inte situationen, men killarna som är nära säger att den tar på handen och då är det ju straff, säger Söderqvist. 

Under slutet av matchen tog energin slut för Kalmar. Häcken tog över allt mer, men utan att få in ett segermål. 

– Jag vet inte om vi eller Kalmar ska vara nöjda. Det är en sådan match, sade Alm och fick medhåll från Kalmarlägret. 

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons