Annons

Vitryska Eurovision-juryn diskad

Eurovision Song Contest • Publicerad 18 maj 2019
Zena från Vitryssland tävlar med "Like It" i finalen. Landets jury har dock diskvalificerats och får inte rösta.
Zena från Vitryssland tävlar med "Like It" i finalen. Landets jury har dock diskvalificerats och får inte rösta.Foto: Henrik Montgomery/TT

Den vitryska Eurovision-juryn har blivit diskvalificerad sedan medlemmarna avslöjat hur de röstade i semifinalen, skriver .

Att avslöja hur man lagt sina röstar får jurymedlemmar inte göra förrän efter att finalen har sänts.

Annons

”Det vitryska juryresultatet har avslöjats i en intervju, vilket bryter mot Eurovision Song Contests regler. För att följa ESC:s röstningsregler har EBU vidtagit åtgärder och avskedat den vitryska juryn från lördagens final. Ett aggregerat resultat som godkänts av revisorerna kommer att användas för att bestämma vilka som får de vitryska rösterna” säger EBU i ett uttalande, enligt Aftonbladet.

Ett aggregerat resultatet bygger på en sammanräkning av poäng från andra länder, som enligt statistiken brukar rösta mest likt Vitryssland.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons