Annons

Waters till attack mot Madonna och Eurovision

Madonnas beslut att uppträda på Eurovisionsfinalen i Tel Aviv, och det faktum att arrangemanget över huvud taget ordnas i Israel, får den forne Pink Floyd-medlemmen Roger Waters att se rött.
Eurovision Song Contest • Publicerad 18 april 2019
Roger Waters. Arkivbild.
Roger Waters. Arkivbild.Foto: Silvia Izquierdo/AP/TT

"Det väcker grundläggande etiska och politiska frågeställningar som vi alla måste ta ställning till", skriver han i .

Förra veckan stod det klart att Madonna kommer att uppträda som mellanakt i finalen i Eurovision Song Contest.

Annons

Arrangemanget har sedan tidigare väckt protester, bland annat i en skrivelse där 171 svenska artister uppmanar den svenska delegationen att stanna hemma. Tonläget höjs ytterligare i Waters text där han kallar beslutet att ordna Eurovision i Israel ett "svek mot mänskligheten".

"Några av mina musikerkolleger som nyligen uppträtt i Israel säger att de gör det för att bygga broar och jobba för fred. Skitsnack. Att uppträda i Israel är ett lukrativt jobb men att göra det innebär att normalisera ockupationen, apartheidregimen, den etniska rensningen, fängslandet av barn, slakten av obeväpnade demonstranter – sådana dåliga saker", skriver han.

Det är inte första gången Roger Waters påkallar uppmärksamhet till artister som bokat konserter i Israel. Så sent som i höstas var han del av den kritikerkör som fick Lana Del Rey att ställa in en spelning i landet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons