Annons

Xi och Trump väntas skriva under handelsavtal

Ekonomi • Publicerad 25 december 2019
Presidenterna Donald Trump och Xi Jinping när de möttes i Japan i juni. Arkivbild.
Presidenterna Donald Trump och Xi Jinping när de möttes i Japan i juni. Arkivbild.Foto: Susan Walsh/AP/TT

Det partiella handelsavtal som nåtts mellan USA och Kina kommer att skrivas under av ländernas ledare under en särskild ceremoni, enligt USA:s president Donald Trump.

– Vi kommer att ha en signeringsceremoni, svarar Trump på en fråga från journalister.

Annons

– Avtalet är färdigt, det håller på att översättas.

Enligt USA innebär det så kallade fas 1-avtalet bland annat att Kina ska göra omfattande köp av amerikanska produkter samt genomföra ospecificerade "strukturella" förändringar. USA kommer å sin sida att häva nya planerade strafftullar på kinesiska varor.

USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer har tidigare sagt att representanter för de båda länderna kommer att skriva under avtalet under första veckan i januari.

Länderna för nära samtal om detta, bekräftar Kinas utrikesdepartement.

– Båda sidors ekonomi- och handelsdelegationer står i tät kontakt om detaljerna för underskrivandet av avtalet och annat uppföljande arbete, säger talespersonen Geng Shuang.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons