Annons

Zlatan lämnar LA Galaxy: "Sagan fortsätter"

Fotboll • Publicerad 13 november 2019
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Zlatan Ibrahimovic lämnar LA Galaxy, det bekräftar MLS-klubben på sin webbplats.

Svensken lade själv ut ett inlägg på Instagram där den 38-åriga fotbollsanfallaren på en bild står på en klippa med armarna utsträckta, och tittar ut över Los Angeles.

Annons

"Jag kom, jag såg, jag segrade. Tack LA Galaxy för att ni fick mig att känna mig levande igen. Till Galaxys fans: Ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda. Sagan fortsätter... nu kan ni återgå till att titta på baseboll", skriver han i inlägget.

Ibrahimovic stod för 52 mål på 53 matcher för Galaxy, som tackar anfallaren för tiden i laget:

"Sedan han kom 2018 har Zlatan haft en positiv inverkan på fotbollen i Los Angeles. Vi är tacksamma för hans arbetsmoral och passion", säger Galaxy-ordföranden Chris Klein.

Det har under en längre tid ryktats att Ibrahimovic är på väg tillbaka till Europa, där han under sin karriär har spelat i en rad storklubbar. Ett av de mest ihärdiga rykten har också gällt en av hans tidigare klubbar: italienska Milan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons