Annons

ZZ Tops musik blir musikal

Musik • Publicerad 21 maj 2019
Dusty Hill och Billy Gibbons i ZZ Top. Arkivbild.
Dusty Hill och Billy Gibbons i ZZ Top. Arkivbild.Foto: BERTIL ERICSON / TT

En musikal där rockveteranerna ZZ Tops musik ska stå i centrum är på väg, enligt .

Föreställningen beskrivs av arrangörerna som en energifylld, skandalös och oanständig historia om en bilmekaniker som blir en modern Robin Hood som stjäl både hjärtan och bildelar. Musikalen får titeln "Sharp dressed man", efter bandets hit från 1983, och väntas få premiär i Las Vegas år 2020.

Annons

ZZ Top-medlemmarna Billy Gibbons, Dusty Hill och Frank Beard är alla med på ett hörn som producenter. Frontmannen Billy Gibbons säger sig vara taggad på projektet.

"Fans har ofta sagt att vi har bidragit med ljudspåret till deras liv, och det här är verkligen i linje med den typen av entusiastiskt tänkande", säger Gibbons i ett pressmeddelande.

Den som inte har tid eller möjlighet att åka till Las Vegas nästa år kan i sommar se ZZ Top i Sverige, då bandet spelar både i Uppsala och på Sweden rock.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons