Östra Göinge

Nytt förhör efter mordförsöket i Östra Göinge

Östra Göinge Artikeln publicerades
2 bilder
Foto:Maja Suslin/TT

En man anträffades under lördagsmorgonen intill länsväg 2101 mellan Broby och Sibbhult med skador i huvudet. Två kvinnor och en man sitter anhållna misstänkta för mordförsöket. Under måndagen kommer ett nytt förhör att hållas med en av de misstänkta.

Det var i lördags morgon som polisen larmades till Östra Göinge, där en man anträffats utomhus med skador i huvudet. Mannen, som är i 40-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Hans skador ska ha orsakats av yttre våld mot huvudet och ska vara allvarliga, men inte livshotande.

Senare under lördagskvällen kunde tre personer gripas för mordförsöket. Det rör sig om en man i 25-årsåldern, en kvinna i 35-årsåldern och ytterligare en kvinna i 60-årsåldern. Trion anhölls senare.

Under söndagen hölls det förhör med två av de misstänkta. Ett nytt förhör är planerat till måndagen. Ingela Hessbo, inre befäl hos polisen i Kristianstad, är fåordig om vad som framkommit i förhör.

– Det pågår utredningsåtgärder så jag kan inte uttala mig mer än jag har gjort. Det jag kan säga är att det kommer att hållas ett förhör under måndagen, säger hon.

Under helgen framkom det att de misstänkta är bekanta med offret.

Var greps de?

– I vårt område, säger Ingela Hessbo.

Vad är det ni misstänker har hänt?

– Vi kan egentligen inte säga så mycket mer än att de tre personerna är misstänkta. Vi genomför utredningsåtgärder under dagen.

Åklagare Pernilla Tallinger har fått ärendet på sitt bord. Polisen har sedan tidigare genomfört en teknisk utredning på platsen och säkrat vissa spår.