Adress Rosentorget kräver tjock plånbok

Simrishamn Artikeln publicerades

Rosentorget är en oas i Simrishamns centrum. Två patriciervillor vid torget har nyligen sålts för 2,6 och 2,8 miljoner kronor. Ytterligare en villa är till salu för den som behöver tolv rum - och som har en tjock plånbok.

Rosentorget är Simrishamns svar på Fridhem i Malmö, ett attraktivt bostadsområde med stora och pampiga villor.

Två av Rosentorgets patriciervillor har nyligen sålts. Det gäller journalistparet Barbro och Sixten Svenssons tegelvilla på Allgatan 3. Pris: 2,8 miljoner kronor.

- Vi har trivts bra i Simrishamn, som är en mysig och fin stad, säger Barbro Svensson, som dock börjat trappa ned som matskribent. Hennes make, Sixten Svensson, har också dragit ned på sitt engagemang som TV-producent, samtidigt som deras fastigheter i Osby tar sin tid.

Genom att flytta till lägenhet i Helsingborg får paret närmare till sina fyra barnbarn. Dessutom vill de njuta av sin delägda segelbåt i den grekiska arkipelagen.

I fyra år har Barbro och Sixten Svensson haft bed & breakfast i sin villa, som de lämnar efter påskhelgen. Då övertas nycklarna av gymnasieläraren Lotta Wastesson och läkaren Fredrik von Vultée, som lämnar Kristianstad för Österlen.

De nya ägarna får bland annat nio rum och minilägenhet, lusthus, buxbomshäckar och en portal av murgröna.Inom kort lämnar Åsa och Roland Möllerfors sitt älskade hus, Markuspalatset på Rosentorget 2, som de köpte 1986. Flyttlasset går nu till Viken, norr om Helsingborg, för en "time out".

- Jag fyller 70 nästa år och behöver som företagare inte lika mycket ytor längre, säger Roland Möllerfors, som lämnar en bostad på 450 kvadratmeter i tre plan.

- Vi fortsätter dock att jobba på Österlen, säger Roland, känd för sina fotoböcker och vackra turistbroschyrer från bygden.

Åsa Möllerfors arbetar med extern personalutveckling.

En uppsalabo har köpt Markuspalatset för 2,6 miljoner kronor.

Till salu är Kjerstin och Gustav Sjöstedts gula patriciervilla på Rosentorget 7, där tidskriften Antik & Auktion hade sin redaktion i flera år.

Allers förlag rustade då upp fastigheten, som omfattar 12 rum, fördelade på 340 kvadratmeter.

Fastigheten, som byggdes 1929, har en tomt på 637 kvadratmeter.

Ett pris på 3,9 miljoner kronor har tidigare nämnts, men enligt mäklaren kan priset diskuteras.